Filozofia i degustacja wina w WiKu


Węgierski Instytut Kultury wraz z Wydawnictwem Studio EMKA organizują promocję książki, połączoną z wystawą, dyskusją i degustacją win:

  • Kiedy: 21 października 2013, godz. 18.00
  • Gdzie: ul. Moniuszki 10, Warszawa
  • Co: Prezentacja albumowego wydania książki Béli Hamvasa „Filozofia wina”, wzbogaconej esejem Sándora Máraiego „Rzecz o węgierskich winach” – w przekładzie Tadeusza Olszańskiego.  Literackiemu wydarzeniu towarzyszyć będzie wystawa prac węgierskiego artysty fotografika Zsolta Tátraiego.  Nagrane fragmenty Filozofii wina wykonaniu Marka Kondrata. Wieczór poprowadzi Tadeusz Olszański (dziennikarz, tłumacz literatury węgierskiej) oraz Tomasz Prange-Barczyński (redaktor naczelny Magazynu WINO).

 .hamvas