Jeśli wolicie polegać na profesjonalnej ocenie w konteście najlepszych restauracji, to warto pamiętać, że przyznano właśnie Dining Guide Awards 2012:
- Restaurant of the Year – Costes, Budapest
- Budapest’s Favourite – Rosenstein Restaurant
- Countryside’s favourite – Anyukám Mondta, Encs
- Chef of the Year – Tamás Széll (also was 10th at Bocuse D’Or 2013)
.
Dining Guide opublikował też listę najlepszych restauracji 2012 – TOP 20:
- Costes (17.5 pont)
- Onyx (17 pont)
- ZONA (16.5 pont)
- Csalogány 26 (16 pont)
- Fausto’s (16 pont)
- Nobu (15.5 pont)
- Mák (15.5 pont)
- Bock (Pest) (15.5 pont)
- 67 (15 pont)
- Arany Kaviár (15 pont)
- Borkonyha (14.5 pont)
- Salon (14. 5 pont)
- Olimpia (14.5 pont)
- Alabárdos (14.5 pont)
- Pierrot (14.5 pont)
- Kistücsök (14 pont)
- Rosenstein (13.5 pont)
- IKON (13.5 pont)
- Anyukám Mondta (13.5 pont)
- Brill (13.5 pont)